Biografie

Nascută la data de 26 martie 1985, cea de a treia fiică a familiei Dumitru și Elena  Macovei, absolventă  Facultății de Istorie – Geografie, specializarea Geografia Turismului, de asemenea absolventă cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității „Ștefan cel Mare” – Suceava, specializarea Management, aboslventă a cursurilor de perfecționare “Protocol și etichetă în diplomație“ și “Politică externă și diplomație “, din cadrul  Institutului Diplomatic Român.

Încă de la vârsta de 11 ani și-a etalat calitățile vocale pe scenă, fiind descoperită de către prof. Ica Popovici, preluată și pregatită ulterior de către Maria Macovei.

Zecile de participări la festivalurile naționale și internationale de folclor, i-au adus foarte multe premii  și trofee, captând astfel atenția și beneficiind de sprijinul specialiștilor din domeniu ( Eugenia Florea,Elise Stan,  Marioara Murarescu).

La vârsta de 16 ani, se înfăptuia adevăratul debut artistic TV,  în cadrul emisiunii “O vedetă populară”, realizată cu mult profesionalism de către Elise Stan, apoi urmând nenumarate apariții TV și emisiuni radio.

De la debut până în prezent, interpreta și-a lansat 5 albume,  ce cuprind peste 70 de melodii, colaborând cu cei mai renumiți dirijori din țară și din Republica Moldova.

În paralel cu activitatea artistică, Viorica și-a cultivat și veleitățile de moderator și prezentator tv, fiind gazda anumitor emisiuni tv și evenimente folclorice (prezentator “Cerbul de Aur”, Festivalul “Mamaia”, Festivalul “Callatis”…..s.a.m.d.).

În decursul celor 20 ani de la debut, interpreta a obținut nenumarate titluri și distincții, a primit invitații de a cânta și de a fi prezentă la evenimente de mare ținută,  cântând pe marile scene ale țări (Sala Palatului București, Sala Radio)  și ale festivalurilor de gen (Cerbul de aur, Mamaia, Callatis ,   Maria Tănase-  Craiova, Strugurele de aur – Jidvei ).

A concertat alături de artiști celebrii în aproape toate capitalele de județ din țară, precum și iîn multe orașe sau comune din întreaga țară.

În 2008, a avut marea onoare de a fi invitată în calitate de interpret, la summitul NATO, care a avut loc la Palatul Parlamentului. A cântat de nenumărate ori  la evenimente organizate de instituții reprezentative ale statului român, având ca invitați diplomați si șefi de stat. În 2009 a cântat la întâlnirea  primarilor de capitale din Europa, organizată la București.

Pe lângă aceste evenimente, interpreta a efectuat nenumărate turnee în Italia, Germania, Belgia , Marea Britanie,  Maroc, Cipru, Irlanda…etc

Toate aceste lucruri  o fac sa se simtă mai aproape  și mai apreciată de către publicul larg.